Menjana Pendapatan Sampingan / Tetap dari Rumah
Peluang Pekerjaan
Majoriti berpendapat, kerja hanya boleh dilakukan di pejabat, kilang, kedai atau mana-mana persekitaran lain yang berasingan daripada rumah. Tetapi, tahukah anda bahawa di negara-negara maju, individu yang memilih kerjaya dari rumah semakin bertambah. Mereka bukan sahaja tidak perlu keluar rumah untuk bekerja, malah berjaya menjana pendapatan lebih lumayan berbanding mereka yang berhempas pulas bekerja di luar.

Buat Duit dari Rumah
Apa tidaknya ? Jika anda hanya bekerja di rumah dan memperolehi gaji RM3 ribu sebulan, anda ternyata lebih mewah berbanding mereka yang bekerja di luar dengan gaji RM5 ribu sebulan. Ini kerana, anda tidak perlu mengeluarkan wang untuk bahanapi kenderaan, bayaran tol, parking, saman trafik dll. Malah, bagi yang telah berkeluarga, kos untuk menghantar anak-anak ke nursery atau mengupah pengasuh juga dapat dijimatkan. Itu belum diambil kira suami isteri yang terpaksa menyewa rumah berasingan kerana masing-masing bertugas di tempat yang jauh antara satu sama lain.

Buat Duit Online
Tetapi, masalah utamanya adalah bagaimana anda boleh menjana pendapatan dari rumah ? Kami tidak terlintas langsung untuk menyarankan anda menyertai MLM (Multi Level Marketing), bermain Saham, menyertai Skim Cepat Kaya dan jauh sekali untuk mendekatkan anda dengan rezeki dari sumber yang haram. Jadi, pada pandangan anda, apakah cara yang boleh dilakukan untuk menjana pendapatan dari rumah ?

Buat Duit Tanpa Modal
Dalam Islam, kita disarankan untuk menceburi bidang perniagaan. Malah, Allah telah meletakkan sebahagian besar rezeki kepada hambaNYA, dalam bidang perniagaan. Tetapi, apakah perniagaan yang boleh anda lakukan dari rumah ? Adakah anda berbakat untuk menerajui jatuh bangun sebuah perniagaan ? Bagaimana pula dengan modal permulaan dan modal tambahan ? risiko kerugian dan kerenah pelanggan ? Perlu diambilkira juga, saingan sengit dalam perniagaan online masakini. Satu barang, ada beribu penjualnya. Masing-masing bermain harga dan sanggup menanggung kerugian asalkan dapat mengalahkan saingan. Oleh sebab itu, ramai yang kecundang walaupun pada awalnya berkobar-kobar melangkah masuk ke dunia perniagaan.

Menambah Pendapatan
Satu perkara lagi yang perlu anda fikirkan tentang perniagaan online adalah, anda tidak benar-benar bekerja di rumah sepenuhnya. Misalnya, bagi mereka yang menjual produk, terpaksa keluar untuk mengirim barang samada secara pos atau secara C.O.D (Cash on Delivery) kepada pelanggan. Lebih malang lagi jika produk yang dijual adalah produk MLM. Berapa sangat untung bersih atau komisyen yang diperolehi jika ditolak pula dengan kos yang perlu dikeluarkan untuk penghantaran ? Yang untung besar dan betul-betul goyang kaki, hanyalah mereka yang berada di level yang lebih atas. Menerima komisyen percuma daripada jerih payah orang bawahan.

Buat Duit Online dari Rumah
Bagaimana pula dengan menjana pendapatan sampingan melalui saham ? Kami tidak mahu mengulas panjang tentang perkara ini kerana ia agak sensitif. Para ulama bercanggah pendapat tentang hukumnya dan ia termasuk dalam perkara yang 'gharar' iaitu was-was samada dibolehkan atau sebaliknya. Oleh itu, kami sendiri tidak berani menceburi bidang tersebut kerana masih terdapat pelbagai sumber lain yang lebih jelas hukumnya dalam mencari rezeki.

Buat Duit Online Gambar Hantu
Ramai juga yang mencuba rezeki dengan agensi pengiklanan online dari luar negara. Ada yang membayar beberapa sen jika iklan yang anda promosikan mendapat klik daripada pengunjung. Ada yang menawarkan upah hanya dengan menyelenggarakan email. Jika mereka ini benar-benar membayar anda dan tidak sebaliknya (anda pula yang perlu membayar terlebih dahulu = penipuan), tetapi masih juga perlu dipertikaikan tentang iklan apa yang pelanggan mereka paparkan ? Jika anda membantu mereka dalam menjual sesuatu yang haram, maka anda juga akan mendapat 'sahamnya'

Buat Duit tanpa modal dari Rumah
Apa yang ingin kami kongsikan bersama anda adalah merupakan kaedah menjana pendapatan yang sah disisi hukum-hakam Agama Islam dan Undang-Undang Malaysia. Anda akan didedahkan dengan idea-idea hebat daripada usahawan-usahawan di negara maju terutama negara-negara Barat yang telah berjaya membina kerjaya yang kukuh dan lumayan hanya dengan bertapak di rumah sahaja.

Buat Duit Online

Miliki pengetahuan yang mampu mengubah masa depan anda dengan :
Harga Offer : RM10 sahaja (Harga Asal : RM50)


Jawatan Kosong
'DO IT' jika anda betul2 nak DUIT


CARA MEMBUAT PESANAN


Langkah 1
Bayaran boleh dibuat ke salah satu akaun berikut :

Nama Bank
No.Akaun
Penama
BIMB Bank Islam 02011010082864
XIXGLOBAL TRADING
CIMB Bank Berhad 02030001011107
XIXGLOBAL TRADING
MayBank Berhad 552170051815
XIXGLOBAL TRADING


Langkah 2 :
Setelah bayaran dibuat, e-Mail maklumat berikut ke shamisha@gmail.com

1. Tarikh & Masa Bayaran dibuat
2. Nama Bank dibayar (Akaun Kedah2U)


* selepas bayaran disahkan, anda akan menerima email dalam tempoh 24 jamUntuk balik ke muka utama jawatan kosong (klik sini)
Nak letak counter kat website ? klik sini
Nak letak counter kat website ? klik sini


Thanks for your visit. Copyright © & Design by Kedah2U Group